Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Henkilökunta

Minttu - ekokampaaja, yrittäjä

Suoritin hiusalan perustutkinnon 2003 ja valmistuin ekokampaajaksi 2013. Olen vuosien varrella herkistynyt kampaajan työssä käytettäville kemiallisille aineille. Siitä johtuen kiinnostuin siitä, mitä purkeissa tosiasiassa on. Luonnon ja eläinten ystävänä minun oli helppo siirtyä ekologisempaan työskentelytapaan. Työ luonnonmukaisten tuotteiden parissa tekee liikkeeni turvallisemmaksi itselleni ja asiakkailleni. Haluan että liikkeessä on rauhallinen tunnelma, joten palvelen asiakasta yksi kerrallaan kiireettömästi.

Käyn aktiivisesti koulutuksissa ja pidän asiaa tärkeänä, jotta pysyn ajan hengessä.  Pääasiassa asiakaskuntaani ovat tällä hetkellä naiset., kuitenkin teen mielelläni myös pystytukkia  ja parran muotoiluja. Olen erikoistunut etenkin energialeikkauksiin. Siinä pääsen käyttämään erilaisia kasviöljyjä hiustyyppien mukaan ja leikkaamaan hiusta osio kerrallaan huolellisesti ja ajan kanssa. Tämä tekniikka on meille ekokampaajille opetettu. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja ilmiöiden pohdiskelu on osa elämääni. Harrastan sosiaalitieteiden opiskelua. Lahdessa asuessani toimin vihreiden valtuustoryhmässä varavaltuutettuna. Olen mukana myös Suke ry:n (Suomen koulutetut ekokampaajat ) hallituksessa. Jos olet kiinnostunut ekokampaajan koulutuksesta tai ekokampaajana haluat liittyä yhdistykseemme, ota yhteyttä. Kerron mielelläni lisää tästä ammattikunnasta, joka toistaiseksi on melko pieni, mutta kasvava. Itselleni ekokampaajana toimiminen on ollut oikea suunta työuralle.

Eläintensuojelu, luomu- ja kasvisruoka, liikunta, kierrätys sekä ekokosmetiikan käyttö ovat perheemme arkea ja  töissä voin tehdä valintoja, jotka ovat itselle tärkeitä. 

Työskentelen pääasiassa Helsingissä, jonne olet tervetullut asiakkaakseni!

Laita viestiä minttu@piparminttu.fi jos haluat ottaa suoraan yhteyttä minuun.

 


Hanna - ekokampaaja

Liikunta, puhdas ruoka ja niiden vaikutus hyvinvointiin ovat minulle osa jokapäiväistä elämää. Kiinnostus luonnonmukaisiin ja turvallisempiin tuotteisiin ja hoitoihin on lisääntynyt ja siirtyminen niihin on tuntunut tärkeältä. Herkistyttyäni synteettisille hiusväreille, oli etsittävä uusia tapoja työskennellä kampaajana. Olen iloinen, että löysin uuden mahdollisuuden jatkaa ammattiani ekokampaamossa. 

Parasta työssäni ovat erilaiset asiakkaat ja haluankin palvella heitä ilman kiirettä siten, että asiakkaalla on hyvä ja rauhallinen olo. Suosikkitöitäni ovat kasvivärjäykset, joiden lopputulos on kauniin luonnollinen ja kestävä, sekä intialainen päähieronta, jolla lisätään asiakkaan hiuspohjan verenkiertoa ja saadaan aikaiseksi kokonaisvaltainen rentoutuminen.

Piparmintussa olen työskennellyt syksystä 2015 alkaen. Parturi-kampaaja olen ollut vuodesta 2011 ja ekokampaajaksi valmistuin vuonna 2016.   

Koen että ekokampaajan työ on muutakin, kuin vain hiustenhoitoa.

 

 

 

Tavoitat minut Piparmintusta tai sähköpostitse hanna@piparminttu.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Silja- ekokampaaja, parturi , meikkaaja..
Aloitin pitkän urani 1992 valmistamalla parturi kampaajaksi , Lahden ammattikoulusta . Viimeiset 17 vuotta olen toiminut vuokratuoli yrittäjänä Nastolassa . Pitkän uran aikana usein altistutaan kemikaalien haittoihin , näin kävi myös minulle . Rakastamastani työstä tuli taakka keholleni. Terveellisten ja luontoa säästävien periaatteiden myötä , myös ajatusmaailmani oli ristiriidassa tekemäni työn kanssa joten aloitin opinnot ekokampaajaksi Helsingissä. Kehon, mielen ja kauneuden yhdistäminen tuntui omalta , ja voin hyödyntää myös vyöhyketerapian opintoja kokonaisvaltaisessa kauneudessa. Saan mahdollisuuden aloittaa alusta, luopumalla vanhasta saa uutta tilalle , joten on ilo aloittaa työt ekokampaamo Piparmintussa .Silja- ekokampaaja, parturi , meikkaaja.. Aloitin pitkän urani 1992 valmistamalla parturi kampaajaksi , Lahden ammattikoulusta . Viimeiset 17 vuotta olen toiminut vuokratuoli yrittäjänä Nastolassa . Pitkän uran aikana usein altistutaan kemikaalien haittoihin , näin kävi myös minulle . Rakastamastani työstä tuli taakka keholleni. Terveellisten ja luontoa säästävien periaatteiden myötä , myös ajatusmaailmani oli ristiriidassa tekemäni työn kanssa joten aloitin opinnot ekokampaajaksi Helsingissä. Kehon, mielen ja kauneuden yhdistäminen tuntui omalta , ja voin hyödyntää myös vyöhyketerapian opintoja kokonaisvaltaisessa kauneudessa. Saan mahdollisuuden aloittaa alusta, luopumalla vanhasta saa uutta tilalle , joten on ilo aloittaa työt ekokampaamo Piparmintussa .
 
Silja- ekokampaaja, parturi , meikkaaja
 
Aloitin pitkän urani 1992 valmistumalla parturi-kampaajaksi  Lahden ammattikoulusta . Viimeiset 17 vuotta olen toiminut vuokratuoliyrittäjänä Nastolassa . Pitkän uran aikana usein altistutaan kemikaalien haittoihin , näin kävi myös minulle . Rakastamastani työstä tuli taakka keholleni. Terveellisten ja luontoa säästävien periaatteiden myötä , myös ajatusmaailmani oli ristiriidassa tekemäni työn kanssa joten aloitin opinnot ekokampaajaksi Helsingissä. Kehon, mielen ja kauneuden yhdistäminen tuntui omalta , ja voin hyödyntää myös vyöhyketerapian opintoja kokonaisvaltaisessa kauneudessa. Saan mahdollisuuden aloittaa alusta, luopumalla vanhasta saa uutta tilalle , joten oli ilo aloittaa työt keväällä 2018 ekokampaamo Piparmintussa . Ota yhteyttä suoraan minuun silja@piparminttu.fi

Teija - Ekokosmetologi, yrittäjä Pillin putiikki

Pillin putiikki on toiminut heinäkuusta 2013 lähtien. Aiemmassa elämässä olen työskennellyt sosiaali- ja terveysalalla, joten ihmisten kohtaaminen ja hyvinvointi on lähellä sydäntäni. Ja ihonhoitohan on tärkeä osa perusterveydenhuoltoa! Hankitun työ- ja elämänkokemuksen myötä olen oppinut, että ihmisillä on erilaisia elämäntilanteita ja vaikeuksienkin keskellä itsensä hoitaminen erilaisin keinoin on tärkeää. Se, että sallii hetken itselleen, ei ole välttämättä läheisiltä pois, vaan usein juuri päinvastoin. Itseensä tyytyväinen, omia tarpeitaan kuunteleva säteilee ja se säteily lämmittää myös muita! On tärkeää, että ihminen löytää itselleen ”huoltopaikan” kiireiden keskelle. Olen kiinnostunut ravitsemuksesta ja sen vaikutuksista terveyteen ja myös ihonhoitoon. Vapaa-aikani kuluu mm. liikunnan parissa, mikä on tärkeä keino kunnon kohottamisen ohella hoitaa myös mieltä. Tietysti ilman läheisten tukea en olisi myöskään tässä tilanteessa, että saan tehdä työtä, mistä nautin suuresti.

Tammikuussa 2013 sain rohkeutta lähteä toteuttamaan yhtä haavettani ja aloitin kosmetologin opinnot aikuiskoulutuksena Helsingissä Suomen Kosmetologien Yhdistyksen Opistolla. Valmistuminen SKY-kosmetologiksi koitti keväällä 2015. Käynnistin jo opiskelujen ohessa yritystoimintani, mikä on myös haaveideni toteuttamista, jotta sain oppimani asiat heti käyttöön. Opiskelujen ja kosmetologin työn myötä on entisestään vahvistunut ajatus, että luomukosmetiikka on minun juttuni – haluan tehdä työtä ihmisen ja luonnon parhaaksi. Kosmetologin opintojen lisäksi olen perehtynyt luonnonmukaiseen hoitamiseen moniipuolisten koulutusten kaiutta ja olen Suomen ekokosmetologit ry:n jäsen . On tärkeää tietää mitä iholleen laittaa!
Pillin putiikin kotisivut: www.pillinputiikki.com

 

 

 

 

Piparminttu Lahti:

Piparminttu Helsinki: