Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Meistä - näin syntyi Piparminttu

Piparminttu aloitti toimintansa 2013 helmikuussa Rautatienkadulla. Alkuun Piparmintussa tehtiin vielä myös tavallisia kampaamotöitä, mutta pikkuhiljaa siirryttiin täysin ekologiseen linjaan. Ekokosmetologi Teija tuli mukaan liiketoimintaan, jolloin puhkaisimme seinän ja otimme myös viereisen liiketilan haltuun. Hoidot tukivat toisiaan ja yhteistyö on ollut antoisaa. Teijan tarjoamat palvelut mahdollistivat sen, että asiakas pystyi kasvivärin vaikutusajalla ottamaan ihania kasvo-, jalka- tai rentoutushoitoja. Kysyntä ekologisiin palveluihin oli kasvava, jolloin porukkaamme astui Hanna. Hanna suoritti oppisopimuskoulutuksena ekokampaajan ammattitutkinnon ja valmistui vuonna 2016. Hannalla, kuten myös Mintulla on taustalla oma herkistyminen kampaamoalalla käytettäviin aineisiin.

Olemme sitoutuneet toiminnassamme kestävän kehityksen periaatteisiin. Emme ole allergiavapaita, myös luonnontuotteille voi herkistyä. Materiaali jota viemäreistämme menee luontoon, on ympäristössä hajoavaa. Emme käytä mitään, mikä olisi ympäristölle tai ihmiselle haitallista.  Kaikki tuotteemme ovat kasviperäisiä ekotuotteita. Käytämme foliolappujen sijaan paperisia. Pyrimme suosimaan tuotteita, jotka ovat kasviperäisyyden lisäksi myös luomulaatuisia. Huomioimme tuotteiden eettisyyden. Asiakkaille tarjotaan reilun kaupan kahvia ja luomulaatuisia teelaatuja. Kierrätämme kaiken mahdollisen. Kaatopaikka, energia, muovi, pahvi, sanomalehdet, metallit, lasit ... Käytämme vihreää energiaa. Kaikesta tästä saimme tunnustuksen Vuoden ympäristötekijä 2016, jonka myönsi Lahden kaupungin ympäristötoimiala. 2018 haemme sertifikaattia, jonka myöntää Suomen koulutetut ekokampaajat ry. Sertifikaatti kertoo kuluttajalle yrityksen olevan täysin ekologista linjaa noudattava. Olemme myös Suomen ekoyrittäjien jäsenyritys.

2016 tuli aika ruveta katselemaan uusia tiloja, jotka löytyivätkin Päijänteenkadulta ihanan Kirkkopuiston kupeesta. Uudet tilat avautuivat joulun jälkeen 2016. Tilat ovat valoisammat ja avarammat. Parkkipaikkoja löytyy aina oven edestä ja meille voit tulla myös julkisilla näppärästi. “Ekojengiimme” tuli mukaan vielä Silja 2018, joka erikoistui ekokampaajaksi samasta opinahjosta kuin Minttu ja Hannakin.

Tervetuloa viihtymään Piparminttuun!