Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Vinkkejä talvi-ihon hoitoon

Lisätty 19.11.2017

Valon määrän vähentyminen, kuiva sisäilma, pakkaset ja puhaltava viima saavat ihon käyttäytymään eri tavalla.

Kosteuttava ihonhoito on talven pelastaja. Vaahtomainen puhdistustuote kannattaa vaihtaa maitomaiseen tai öljymäiseen tuotteeseen. Kasvojen puhdistuksen jälkeen suosittelen aina kasvovettä. Jotta puhdistustuote putsaa iholta epäpuhtaudet, on sen oltava emäksinen. Ihon pH on luontaisesti hapan. Kasvoveden käyttö puhdistuksen jälkeen tasapainottaa ihon pH:n luonnolliselle tasolle ja näin edistää ihon hyvinvointia. Se edesauttaa myös hoitotuotteiden ja voiteiden tehokkaampaa imeytymistä. Kuiva ihoisen kannattaa korvata aamun puhdistus käyttämällä pelkästään kasvovettä.
 
Voide on hyvä vaihtaa syväkosteuttavaan voiteeseen ja tai ottaa kevyemmän voiteen kanssa käyttöön tehoseerumi tehostamaan vaikutusta. Helppo tapa toteuttaa seerumin käyttö kuuriluontoisesti, on ostaa seerumipullo, käyttää tämä loppuun ja pitää sitten taukoa. Farfallalta löytyy kolmea erilaista seerumia ihon eri tarpeisiin; luonnollista vahvuutta couperosaiholle, optimaalista kosteutta kuivalle iholle ja rauhoittavaa hoivaa herkälle, tasapainoa kaipaavalle iholle. 
 
Ihon raastavaa kuorintaa olisi hyvä välttää erityisesti talven aikana. Ihoa on kuitenkin hyvä kuoria hellästi omalle ihotyypille sopivin väliajoin, jotta kuolleet ihosolukot saadaan pois ja hoitavat tuotteet pääsevät vaikuttamaan paremmin. 
 
Sen sijaan kosteusnaamiot ja öljyt ovat talvi ihon parhaimpia kavereita. Laadukkaat kasviöljyt kosteuttavat ja ravitsevat ihoa syvältä.  Esimerkiksi Farfallan luomu Manteliöljy hoitaa herkkää ja kuivaa ihoa tehokkaasti. Ja luomu Inkapähkinäöljy, mikä sisältää mm. runsaasti omega-3-, -6- ja -9-rasvahappoja,  lisää ihon elastisuutta, joten se on erinomainen kasvoöljy ikääntyvälle iholle. Rasvaiselle iholle Inkapähkinäöljyn vaikutus on tasapainottava.
Peruskosteutuksen ohella ihoa voi talvella hemmotella naamioilla hiukan tavallista useammin. Helli kasvojasi kosteuttavalla, voidemaisella naamiolla 1-2 kertaa viikossa. Se auttaa ylläpitämään ihon kosteustasapainoa ja ehkäisee ihon kuivumista. Farfallan Ravitsevan naamion voi hyvin jättää myös koko yöksi imeytymään.
 
Erilaiset kosteuttavat ja rauhoittavat kukkaisvedet, esimerkiksi Ruusuvesi, ovat siitä näppäriä, että niitä voi suihkia iholle pitkin päivää ihon kireyttä helpottamaan, jopa meikin päälle.
 
Kevyt meikkipohja antaa ekstrasuojan pakkasta, viimaa ja lämpötilojen vaihtelua vastaan. Monet luonnonkosmetiikan meikkivoiteet ja BB-voiteet hoitavat ihoa samalla kun tekevät siitä tasaisemman näköisen. Mossan Soft beige-sävyinen BB-voide sopii kaikille ihotyypeille. Voide sisältää hyaluronihappoa, joka kosteuttaa ihoa pitkävaikutteisesti ja tasoittaa ihoa. Luonnolliset kasviöljyt ravitsevat ja kosteuttavat ihoa.
 
Tiedän, että kylmällä ilmalla pitkä kuuma suihku houkuttaa, mutta niitä olisi hyvä välttää, ettei iho kuivu. Pitkä oleskelu kuumassa vedessä poistaa iholta sen sisältämää luonnollista, suojaavaa rasvaa. Ja suihkun jälkeen voiteita tai öljyjä niin vartalolle, käsille kuin jaloillekin ja lopuksi villasukat jalkaan.
 
Ihonhoidosta suurin osa lähtee sisältäpäin, joten ota laadukkaita rasvoja ruokavalioon ja kosteuta myös sisältä päin. Paras lähde kaikille vitamiineille ja hivenaineille on tietenkin luonnollinen puhdas ravinto eivätkä vitamiinivalmisteet voi koskaan korvata tuoreita kasviksia ja terveellisen ravinnon merkitystä. Ainakin D-vitamiinilisää on hyvä nauttia riittävästi syksystä kevääseen riittävän saannin turvaamiseksi. Ja muista riittävä veden juonti vettä. Se pitää aineenvaihdunnan ja ruoansulatuksen liikkeellä ja hoitaa kehoa sisältä käsin.
 
Pakkasilla on apua myös erilaisista hoidoista. Talvi vaikuttaa ihoon, sinä päätät miten.
 
Teija

Piparminttu Lahti:

Piparminttu Helsinki: