Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Mikä ihmeen ekokosmetologi?

Lisätty 24.10.2017

 Siinä missä ekokampaaja-nimike alkaa olla jo monelle tuttu, ekokosmetologin toimenkuva on monelle vielä vähän kysymysmerkki. Tämän kirjoituksen myötä onkin tarkoitus selventää teille, mikä ekokosmetologi oikein on

Ekokosmetologien nimen ja logon saa käyttöönsä kosmetologi, joka on Suomen Ekokosmetologit ry:n jäsen. Jäseneksi valitaan, jos hoitola täyttää jäsenyyden kriteerit niin ekoeettisesti kuin tuotteidenkin osalta. Tämä tarkoittaa, että hoitolassa käytettävien tuotteiden täytyy olla kokonaan tai ainakin pääsääntöisesti sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, ja ekokosmetologin tulee täydentää ammatillisuuttaan luonnonkosmetiikan INCI-koulutuksilla eli toisin sanoen kouluttautua säännöllisesti raaka-aineiden kasvavan tarjonnan tiimoilta.

 

Ekokosmetologit sitoutuvat noudattamaan yhteisesti sovittuja ekoeettisiä periaatteita;

 

♥ Kauneudenhoitoa ihmistä ja luontoa kunnioittaen

♥ Hoitolasarjojen on täytettävä biosertifioidulle luonnonkosmetiikalle asetetut vaatimukset

♥ Tuote- ja raaka-ainetuntemusta luonnonkosmetiikasta tulee opiskella

♥ Käsityömäisyyttä ja läsnäolemisen taitoa kunnioitetaan

♥ Ihmistä ja ympäristöä kuormittavia kemikaaleja vältetään

♥ Toiminta on rehellistä ja tiedottaminen avointa

 

Ekokosmetologikoulutusta järjestetään parissa oppilaitoksessa Suomessa. Yhdistyksen jäsenyyden vaatimuksena ei ole kuitenkaan ekokosmetologikoulutuksen suorittaminen jo senkään vuoksi, että yhdistys on perustettu jo vuonna 2010 ja ensimmäinen ekokosmetologikoulutus alkoi vasta myöhemmin. Itse olen opiskellut EKOkauneus täydennyskoulutuksen Helsingissä. Koulutus oli mielettömän antoisa matka. Koulutuksen myötä käsitys ihmisen kokonaisvaltaisuudesta syventyi ja se antaa työkaluja asiakkaan kokonaisvaltaisempaan kohtaamiseen. Ekokosmetologi ei hoida vain ihoa, vaan pyrkii huomioimaan myös mielen ja ruokavalion vaikutuksen ihon, kehon ja koko ihmisen hyvinvointiin. Asiakastyöhön saatujen työkalujen lisäksi koulutus antoi monipuolista tietämystä kestävästä kehityksestä, luonnon raaka-aineiden käyttömahdollisuuksista, energiaa ja uutta puhtia yrittäjän arkeen sekä avasi tietä tutkimusmatkalle omaan itseensä. Täysin uutena oppina tarttui matkaan imukuppihieronta.

 

Ekokosmetologi on siis aidosti luonnonmukaisen ihonhoidon asiantuntija, koulutettu ihonhoidon ammattilainen, joka hoitaa sinua kokonaisvaltaisesti. Koulutetun ekokosmetologin käsissä voit turvallisin mielin irtaantua arjesta ja rauhoittua samalla kun biosertifioitu luonnonkosmetiikka ravitsee ihoasi rentouttavan musiikin soidessa ja kynttilöiden liekin lepattaessa.

 

Miltä kuulostaisi lämmittävä turvehoito näin syksyn kirpeyden keskellä tai intialainen päähieronta ja yrttihauteet jaloille yhdistettynä kasvohoitoon. Tule hakemaan voimia syksyyn ja koe jotain ainutlaatuista!

 

Teija             

 

              

Piparminttu Lahti:

Piparminttu Helsinki: