Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kasviperäiset tuotteet

Lisätty 16.10.2017

Nykypäivänä on melko helppo saada tuotteita mitkä ovat kasviperäisiä, tästä takuuna toimivat ekosertifikaatit.

Luonnonkosmetiikan valmistuksessa on suosittu luonnollisia raaka-aineita (sertifikaatin tasosta riippuen miten paljon). Raaka-aineiden tulee olla mahdollisimman vähän prosessoituja, niitä ei myöskään testata eläimillä. Nykypäivänä tosin mitään kosmetiikkatuotetta Eu:ssa ei testata eläimillä. Tämä on hyvä muistaa, jos ostat kosmetiikkaa ulkomailta Eu rajojen ulkopuolelta! Luonnonkosmetiikkatuotteiden tulee aiheuttaa mahdollisimman vähän haittaa ympäristölle käytön ja hävittämisen aikana. Tuet kestävää kehitystä valitsemalla ekotuotteen.

 

KIELLETYT RAAKA-AiNEET luonnonkosmetiikassa:

 

-synteettiset hajusteet ja väriaineet

-synteettiset säilöntäaineet (esim. parabeenit)

-maaöljyperäiset raaka-aineet ( esim. paraffinum liquidum,petrolatum

-PEG-ja PPG yhdisteet

-alkyylisulfaatit (esim sodium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate) !!!!!

-synteettiset UV-filtterit (esim. benzoephenone-yhdisteet, ethylhexyl methoxycinnamate)

-triklosan

 

Jos ET käytä luonnonkosmetiikkaa niin ympäristömme kuormittuu aineiden joutuessa sinne.  Synteettisessä kosmetiikassa käytetään maaöljyn johdannaisia, ja sen käyttö ei tue kestävää kehitystä. Synteettisia kosmetiikan  raaka-aineita on löydetty kasvaimista. Ihosyövät ovat yhteydessä kosmetiikassa käytettäviin UV-filttereihin . Shampoiden puolelta sulfaatit aiheuttavat kaljuuntumista, aknea, ihoärsytyksiä.  Puhumattakaan siitä, mitä sulfaatit tekevät luontoon päästyään. Se on kaloille toksista ja pieneliöt kuolevat. Triklosan, yleisesti deodoranteissa käytetty antibakteerinen aine, on kielletty jopa veneiden pohjamaaleissa, koska on vesistöihin päätyessään haitallinen.

 

Eu:n sisällä käytetään monia erilaisia ekosertifikaatteja, jotka kertovat kosmetiikan sisällön olevan ympäristölle vähemmän haitallista. Olemme Piparmintussa neuvoneet asiakkaita katsomaan tarkemmin, mitä tietyt ekosertifikaatit sallivat ja mikä sopii omille arvoille parhaiten.  Asiakkaissamme on monia vegaaneja, jolloin he eivät käytä tuotteita , joissa on käytetty jotain eläinperäistä. Kasviperäisissä tuotteissa tämä tarkoittaa esim. hunajaa. Joissain huulipunissa käytetään myös tietyn torakan kuorta väriä antamaan .Vegaaneille sopivissa tuotteissa voi olla myös sertifikaatti (suitable for vegans).

 

Moni "ekotuote" on saanut esimerkiksi Ecocert-sertifikaatin, jota näkee monissa tuotteissa. Meidän hyllyillä myöskin.  Sertifikaatin kriteereissä on että  95 % tuotteen raaka-aineista on luonnollista alkuperää ja 10 %  peräti luomua.  Tässä kuitenkin on hyvä huomioida että siinä 5 % voi olla sitten ainesosia,  mitä muut sertifikaatit eivät sallisi. Joissain tuotteissa voi olla Ecocertin lisäksi muitakin sertifikaatteja.  Itse koen NaTrue-sertifikaatin olevan kriteereiltään jo hyvällä tasolla.  Lisäksi tuotteissamme voit nähdä USDA-sertifikaatin. 

Haluamme olla avoimia ja rehellisiä toiminnassamme ja emme hyväksy kosmetiikassa laajasti esiintyvää tuotteiden ns viherpesua. Jos haluat ettei käyttämäsi tuotteet sisällä lainkaan synteettisiä ainesosia voit tutustua eri sertifikaattien vaatimuksiin täällä:
 
 
Kuitenkin täytyy muistaa se, että pienet vasta markkinoille tulleet firmat eivät ehkä pysty maksamaan kalliita sertifikaatteja, vaikka tuote sinällään täyttäisi kriteerit. Sertifikaatin osto ei nimittäin ole kaikille mahdollista hintansa vuoksi.  Ostaessasi tuotteen meiltä, voit luottaa siihen, että olemme hyväksyneet tuotteen inci-sisällön vaikkei tuotteessa  sertifikaattia olisikaan. Me emme myy lainkaan ns synteettisiä tuotteita, koska ne eivät sovi Piparmintun periaatteisiin . Pyrimme omalta osaltamme tukemaan kestäävää kehitystä ja torjumaan ilmaston muutosta.
 
Menovinkki! Viikonloppuna Helsingin messukeskuksessa ovat I love me-messut , jossa on paljon luonnonkosmetiikkaa esillä.
 
MInttu

Piparminttu Lahti:

Piparminttu Helsinki: